Waarschuwing

De informatie, die op deze site en het forum opgenomen is, heeft slechts informatieve doeleinden en kan op geen enkele wijze gebruikt worden om een diagnose te stellen of om een behandeling op te starten.
OUCH België is niet verantwoordelijk voor het gebruik dat er kan van gemaakt worden, en herinnert eraan dat geen enkele informatie die op internet wordt verzameld het deskundig advies van een arts kan vervangen.

Cluster Hoofdpijn en werk in de Europese Unie. Een onderzoek van de European Headache and Migraine Alliance

Waar gaat de enquête over?

Om de Cluster Headache Awareness Day 2018 te markeren heeft de Cluster Headache Special Interest Group (CHSIG) van de European Headache and Migraine Alliance (EHMA) de Verklaring van Parijs vrijgegeven; een document met prioriteiten voor actie ter bevordering van een “pijnvrije toekomst voor CH-patiënten”

Het eerste punt van de Verklaring gaat over arbeidsongeschiktheid en erkent 

Nederlands

Ontmoeting met de medische adviseurs.

Wanneer kennis (de arts) en ervaring (de patiënt) elkaar ontmoeten

Médecins conseils - Patients

Op maandag 10 december hebben we in Namen deelgenomen aan een dag van ontmoetingen en dialoog tussen patiëntenverenigingen en medische adviseurs van onderlinge maatschappijen. Deze dag werd georganiseerd door de LUSS, Ligue des Usagers des Services de Santé, met wie we nauw samenwerken.

Nederlands

Oproep tot donaties

OUCH Belgium zal een nieuwe studie financieren:

Zuurstof is een van de twee belangrijkste crisisbehandelingen van clusterhoofdpijn.
In september van dit jaar zal een vergelijkende studie van start gaan in verband met de efficiëntie van onze zuurstofkit ten opzichte van het beschikbaar materiaal in België.

De studie zelf begint in september 2018 en eindigt in december 2019.

Titel van de studie:

Vergelijking tussen « klassiek » zuurstofmasker en
nieuw prototype « Hoog concentratie masker O2UCH kit »

              Kit O2UCH

In dit verband zoekt OUCH Belgium naar de financiering van deze studie. Lees verder ...

Nederlands

Oproep voor vrijwillige patiënten:

Dr. Catherine Lambert en Professor André Goffinet, MD, PhD, Prof. em. Universiteit van Leuven, zijn gestart met een piloot-studie met betrekking tot trigeminus neuralgie.

Hoewel trigeminus neuralgie verschilt van clusterhoofdpijn, zijn er toch wel gemeenschappelijke punten. Daarom zijn ze op zoek naar vrijwillige patiënten waarvan de deelname zich slechts beperkt tot het doneren van een bloedafname (8-9 mL). De steekproeven worden genomen door behandelende artsen of hoofdonderzoekers. De kosten van de bloedafname worden door de onderzoekers gedragen.

Nederlands

Pagina's