Waarschuwing

De informatie, die op deze site en het forum opgenomen is, heeft slechts informatieve doeleinden en kan op geen enkele wijze gebruikt worden om een diagnose te stellen of om een behandeling op te starten.
OUCH België is niet verantwoordelijk voor het gebruik dat er kan van gemaakt worden, en herinnert eraan dat geen enkele informatie die op internet wordt verzameld het deskundig advies van een arts kan vervangen.

Nobism : Uw nieuwe europese crisiskalender!
PATIËNTGEDREVEN ONDERZOEK!

De 3rde editie van "International Classification of Headache Disorders" is gepubliceerd.

Deze laatste editie volgt de bètaversie die sinds 2013 regelmatig wordt bijgewerkt.

Deze derde editie, in het Engels of Duits, is beschikbaar op de website https://ichd-3.org Voor de geïnteresseerden wordt hier de Clusterhoofdpijn beschreven:

 https://ichd-3.org/3-trigeminal-autonomic-cephalalgias/3-1-cluster-headache/

Nederlands

Geneesmiddelenalarm: Lamictal (Lamotrigine)

Lamotrigine, voornamelijk gebruikt bij de behandeling van epilepsie en bipolaire aandoeningen, maar ook bij sommige patiënten met hoofdpijn.

Dit geneesmiddel stelt de huid en de slijmvliezen bloot aan ernstige of zelfs fatale schade, waaronder het syndroom van Lyell en het syndroom van Stevens-Johnson.

Meer informatie op de Prescrire.org website die we regelmatig volgen.
(In het Frans : we zijn op zoek naar vertaalers).

Nederlands

Cluster Headache Awareness Day 21 maart 2019

OUCH Belgium ASBL neemt ook dit jaar weer deel aan de bewustmakingsdag van de Clusterhoofdpijn, die in Brussel in het Europees Parlement wordt gehouden.

Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende Europese patiëntenverenigingen die zich zorgen maken over de ziekte en die nu op Europees niveau zijn gegroepeerd binnen dezelfde groep, de CHSIG, de initialen van de Cluster Headache Support Interest Group.

Nederlands

Cluster Hoofdpijn en werk in de Europese Unie. Een onderzoek van de European Headache and Migraine Alliance

Waar gaat de enquête over?

Om de Cluster Headache Awareness Day 2018 te markeren heeft de Cluster Headache Special Interest Group (CHSIG) van de European Headache and Migraine Alliance (EHMA) de Verklaring van Parijs vrijgegeven; een document met prioriteiten voor actie ter bevordering van een “pijnvrije toekomst voor CH-patiënten”

Het eerste punt van de Verklaring gaat over arbeidsongeschiktheid en erkent 

Nederlands

Pagina's