Waarschuwing

De informatie, die op deze site en het forum opgenomen is, heeft slechts informatieve doeleinden en kan op geen enkele wijze gebruikt worden om een diagnose te stellen of om een behandeling op te starten.
OUCH België is niet verantwoordelijk voor het gebruik dat er kan van gemaakt worden, en herinnert eraan dat geen enkele informatie die op internet wordt verzameld het deskundig advies van een arts kan vervangen.

Nobism : Uw nieuwe europese crisiskalender!
PATIËNTGEDREVEN ONDERZOEK!

Aankoop van geneesmiddelen in de Europese Unie

 U kunt uw medicijnen bij elke apotheek in de EU kopen. 

We hebben het hier over geneesmiddelen waarvoor geen speciale toestemming nodig is om een terugbetaling te krijgen van uw ziekenfonds.

Hoe moet je te werk gaan ?

U moet een voorschrift hebben om uw medicijn te kunnen kopen. Maak er een kopie van indien uw apotheker uw voorschrift bewaart.

De verpakking van het geneesmiddel moet hezelfde zijn als de verpakking die in België wordt geleverd (naam, werkzame stoffen en dosering).

Nederlands

De 3rde editie van "International Classification of Headache Disorders" is gepubliceerd.

Deze laatste editie volgt de bètaversie die sinds 2013 regelmatig wordt bijgewerkt.

Deze derde editie, in het Engels of Duits, is beschikbaar op de website https://ichd-3.org Voor de geïnteresseerden wordt hier de Clusterhoofdpijn beschreven:

 https://ichd-3.org/3-trigeminal-autonomic-cephalalgias/3-1-cluster-headache/

Nederlands

Geneesmiddelenalarm: Lamictal (Lamotrigine)

Lamotrigine, voornamelijk gebruikt bij de behandeling van epilepsie en bipolaire aandoeningen, maar ook bij sommige patiënten met hoofdpijn.

Dit geneesmiddel stelt de huid en de slijmvliezen bloot aan ernstige of zelfs fatale schade, waaronder het syndroom van Lyell en het syndroom van Stevens-Johnson.

Meer informatie op de Prescrire.org website die we regelmatig volgen.
(In het Frans : we zijn op zoek naar vertaalers).

Nederlands

Pagina's